Український ринок у четвер подав ознаки життя

Четвер, 17 липня 2008, 13:45

Український ринок, який обвалився з початку липня на 20,5%, у тому числі в останні два дні на 10,4%, відкрився в четвер підвищенням у середньому на 3%.

Згідно з даними біржі, за півтори години після початку торгів найбільше відіграли вгору акції Укрсоцбанку - на 14,4%, "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" - на 9,1%, "Криворіжсталі" - на 6,7%, Єнакіївського метзаводу - на 5,3%, "Центренерго" - на 3,6%, "Укрнафти" - на 2,7%.

У цілому близько половини акцій на відкритті ринку в четвер показали зростання, тоді як падіння лише близько 20%.

Водночас активність на ринку в четвер поки значно нижча, ніж напередодні: зафіксовано 106 угод на 6,2 млн грн, що в рази менше, ніж напередодні.

"Ми очікуємо відкату українського ринку акцій після занадто глибокого і різкого падіння, ґрунтуючись на хорошому відкритті європейських ринків", - коментують ситуацію на ринку Foyil Securities.

Аналітики інвестиційної компанії "Конкорд Капітал" відзначають, що акції українських металургійних підприємств, які впали особливо сильно, сьогодні котируються з дисконтом 35-65% до аналогічних паперів на розвинутих ринках і 45-75% дисконтом до їхніх конкурентів на російському і ринках, що розвиваються, хоча фундаментальних підстав для того немає.

Як відомо, у цілому з початку року ПФТС-індекс знизився на 48%, у тому числі в липні - на 20,5%, тоді як у 2007 році його зростання склало 135,3%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування