Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Щоб залишити флот Росії в Криму, треба змінити Конституцію

Четвер, 17 липня 2008, 15:46

Пролонгація дії угоди про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму можлива тільки після внесення змін у Конституцію України.

Таку думку висловив міністр оборони Юрій Єхануров, відповідаючи на питання про можливість продовження угоди між Україною і Росією про Чорноморський флот, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На території України не допускається розташування іноземних військових баз. Це написано в Конституції України", - сказав міністр.

Він додав, що в перехідних положеннях є одне виключення для Чорноморського флоту РФ, однак у них зазначена чітка дата - 2017 рік. "І це про все говорить. Щоб щось змінити, потрібно змінювати Конституцію", - сказав Єхануров.

Разом з тим міністр сумнівається в тому, що в українському парламенті знайдеться 300 голосів, необхідних для внесення таких змін у Конституцію.

Як відомо, раніше представники МЗС РФ заявили, що Росія готова розглянути питання про підвищення орендної плати за перебування Чорноморського флоту в Криму після 2017 року.

Разом з тим МЗС України кілька разів повідомляв, що українська сторона не розглядає питання про пролонгацію цього договору і припинить дію угоди по Чорноморському флоту 28 травня 2017 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування