Світовий банк підкинув депутатам роботу

П'ятниця, 18 липня 2008, 08:15

Для приєднання до Угоди про державні закупівлі, яка діє в межах СОТ, Україні слід адаптувати законодавство до міжнародних вимог та вимог щодо попередження корупції й підтримку конкуренції.

Такі рекомендації надали фахівці Світового банку, повідомляє Німецька хвиля.

Так Україні слід узгодити поданий до парламенту проект закону про державні закупівлі з вимогами СОТ та директивами Єврокомісії.

"Адаптація в Євросоюзі розглядається як дуже широкий процес, який передбачає не лише власне законотворчу роботу, але й правоохоронну функцію. Яка роль судів та тих органів, що розглядають скарги", - зазначив представник Українсько-європейського дорадчого центру з питань законодавства Валентин Деревянкін.

Фахівці Світового банку рекомендували Україні скасувати Тендерну палату, як орган, що провокує непрозорість та корупцію в сфері державних закупівель.

А також - зробити тендери максимально прозорими для моніторингу громадськості та націлити процедуру їхнього проведення на посилення конкуренції між учасниками конкурсів.

Приєднання України до Угоди СОТ про державні закупівлі відкриє українським підприємцям ринки держзакупівель США та Євросоюзу і дозволить залучати інвесторів тих країн до таких самих ринків в Україні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News