ЮЩЕНКО, ГУБЕРНАТОРИ І ЩЕ 10 ТИСЯЧ ПІШЛИ ТОПТАТИ ГОВЕРЛУ

П'ятниця, 18 липня 2008, 09:52

Президент Віктор Ющенко в Івано-Франківській області розпочав сходження на найвищу вершину українських Карпат Говерлу (2061м).

Сходження на вершину розпочалося о 9.00 з двох боків: Івано-Франківської і Закарпатської областей, повідомляє УНІАН.

Ющенко піднімається на Говерлу з боку Закарпаття.

Спільно на вершину піднімаються майже тисяча учасників, які йдуть із державними прапорами.

У сходженні також беруть участь голови облдержадміністрацій (делегації з 27 регіонів до 20 осіб), депутати, міністри, деякі лідери політичних партій.

Ющенко на вершині відкриє скульптурну композицію "Тризуб" висотою майже три метри і мармурову стелу вагою 700 кг, в яку буде закладено капсули із землею з усіх регіонів України, взяту з місць "звитяг українського духу і зброї".

Також на Говерлі під звуки гімну України Ющенко підніме Державний прапор України розміром 6 на 4 метри, який виготовили у Луганську з непромокаючої тканини. Потім священики освятять державні символи.

Встановлені на Говерлі українські символи матимуть статус пам’ятки державного значення.

Як повідомляє канал ICTV, загалом у сходженні візьме участь близько десяти тисяч людей.

Між тим ще в 2003 році влада Івано-Франківської області заборонила масові сходження на Говерлу, оскільки це згубно впливає на екосистему.

У 2005 році під час сходження на Говерлу з нагоди 15-тої річниці підписання Декларації про суверенітет України, яку відзначали 16 липня, в людей потрапила блискавка. Тоді загинуло 2 людей і двоє з тяжкими травмами потрапили до лікарні. Після цього Ющенко більше не піднімався на Говерлу до 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування