Мороз подивився на Ющенка з Тимошенко і згадав "Кавказьку полонянку"

П'ятниця, 18 липня 2008, 11:16

Лідер Соцпартії Олександр Мороз упевнений, що для виходу з кризи в Україні мають бути проведені дострокові вибори в парламент, однак сумнівається в їхньому проведенні.

Про таку думку Мороза в п'ятницю повідомляє прес-служба СПУ.

"Дострокових президентських виборів не буде. Занадто складною, невиписаною юридично є процедура дострокових виборів. А ініціативи Ющенка з цього приводу очікувати не приходиться", - вважає Мороз.

На його думку, "дострокові вибори депутатів – можливо єдиний шанс позбутися паралічу в парламенті і владі взагалі, що наступили після антиконституційних торішніх виборів, організованих Ющенком, Тимошенко і рештою. Адже законодавчий орган зовсім недієздатний, це розуміють усі".

"Штучно створена ситуація, логіку якої пояснити не можна, її (у нормальному сприйнятті) не існує. Якщо хто заперечує, нехай пояснить сюжет: є більшість, що утворила уряд, але вона блокує роботу парламенту за вказівкою прем'єра", - сказав він.

"Після цього прем'єр на трибуні парламенту розписує сумнівні принади бюджету, але... більшість його не підтримує... Тепер парламент на відпочинку, а глава Кабміну невідомо кому висуває претензії, перестерігає (абстрактно) депутатів, щоб ті перервали відпустку заради того, щоб спільно ощасливити народ бюджетними радостями", - вважає Мороз.

"Вторить їй і президент, причому кожний з них, забувши про спільні клятви, піклується не про перспективу держави, а про своє персональне майбутнє. А за всім цим спостерігає обиватель, одурити якого виявилося нескладно. Казка, та й тільки. Тому я не хочу ворожити про імовірність. Мова йде про необхідність. Але, як говорив товариш Саахов (у "Кавказькій полонянці"): "Поспішати не треба", - сказав Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News