Генпрокуратура вважає, що поводиться з журналістом УП "конструктивно"

П'ятниця, 18 липня 2008, 11:23

Заступник генпрокурора Микола Голомша заявляє про безпідставність звинувачень на адресу прокуратури у переслідуванні журналіста "Української правди" Сергія Лещенка.

"В інциденті "Лещенко-слідчий" немає ніякого ґрунту для переслідування кореспондента", - сказав він, виступаючи на розширеній колегії в Генпрокуратурі у п'ятницю.

Голомша наголосив, що слідчі органи "конструктивно співпрацюють з журналістами", з повагою до них ставляться і сподіваються співпрацювати з ними надалі.

При цьому заступник генпрокурора попросив не політизувати надмірно резонансні справи.

"Ми просимо вас допомогти нам самим розібратися з тим, щоб ми поставили законні крапки у розслідуванні цих справ", - сказав він.

"Ми маємо низку претензій до слідчих органів та учасників кримінального судочинства, які розголошують таємницю слідства, і з'ясовуємо обставини", - заявив Голомша.

"Що стосується ставлення до слідчих, то ми заявляємо рішучий протест тим політикам і високопосадовцям, які зневажають слідчі органи, називають їх нехорошими, я не хочу повторювати, словами і вдаються до образ, ганебних для посадовців і політиків", - зазначив він.

"Переконаний, що ми знайдемо спосіб відреагувати на такі випади окремих політиків", - наголосив заступник генпрокурора.

Як відомо, у середу депутату Давиду Жванії в аеропорту "Бориспіль" вручили повістку на допит до Генпрокуратури.

"Я їм сказав, що вони дебіли і виродки. Я не мав на увазі їх, а всю систему, яка так працює", - прокоментував дії ГПУ Жванія.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News