Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нафтогаз підозрює, що "УкрГаз-Енерго" знову не хоче поділятися грішми

П'ятниця, 18 липня 2008, 12:10

"Нафтогаз України" заперечує, що збори акціонерів у п'ятницю "УкрГаз-Енерго" можуть бути зірвані з вини НАКу.

Так у НАК відреагували на інформацію, що з'явилася в ЗМІ з посиланням на акціонерів, близьких до "УкрГаз-Енерго", із приводу можливого зриву проведення загальних зборів акціонерів ЗАТ (запланованого на 16.00 18 липня), з вини "Нафтогаз України".

Компанія відзначає, що всі передбачені законодавством процедури по підготовці проведення зборів були виконані вчасно і відповідно до вимог нормативних актів України.

"Однак правління ЗАТ "УкрГаз-Енерго", усупереч положенням статуту ЗАТ, не підготувало і не надало можливості акціонерам ознайомитися з документами щодо порядку денного зборів", - говориться в повідомленні.

"НАК "Нафтогаз України", як акціонер, що володіє 50% статутного фонду ЗАТ "УкрГаз-Енерго", украй стурбована тим, що незважаючи на те, що пройшла майже половина 2008 року, правління ЗАТ, порушуючи норми законодавства, не тільки не здійснює ніяких дій, спрямованих на проведення зборів акціонерів, але і навпаки - перешкоджає їх проведенню", - відзначає прес-служба НАК.

1 квітня 2008 року загальні збори акціонерів ЗАТ також не відбулося через неявку представника РосУкрЕнерго АГ.

"Нафтогаз України" відзначає, що непроведення заходу не дозволяє розподілити прибуток ЗАТ "УкрГаз-Енерго" за 2006-07 роки, затвердити головні цілі і напрямки роботи на 2008 рік, що завдає істотної шкоди розвиткові ЗАТ "УкрГаз-Енерго", а також його акціонерам – компаніям НАК "Нафтогаз України" і РосУкрЕнерго АГ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування