Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розказав, хто гальмує Україну

П'ятниця, 18 липня 2008, 12:52

Президент Віктор Ющенко вважає ключовим викликом України "затяжне становлення політичних еліт", що відволікає увагу суспільства, гальмуючи його розвиток.

Про це він сказав в інтерв’ю "Society", яке цитує прес-служба президента.

"Це неприйнятна ситуація, оскільки за політичною боротьбою втрачається чіткість бачення мети, а саме - покращення життя громадян. Кожен українець справедливо вимагає більш достойного ставлення до себе, але реалізації цих прагнень заважає перманентне політичне протистояння", - переконаний Ющенко.

"Окремі політики, які досі не змогли очиститись від зверхності, просто не встигають за розвитком суспільства. Це, а також корумпована система правосуддя, є найбільшим гальмівним фактором у розвитку суспільства. До того ж, ми отримуємо всі передумови для розвитку популізму, що є основним зовнішнім проявом глибокої хвороби нашого політичного середовища, - зазначає президент.

На його думку, ситуацію треба змінювати.

"Нам потрібно здійснити якісну конституційну реформу, яка дасть змогу суспільству очиститися від політичного хаосу. Україні потрібна нова Конституція свобод, в якій будуть присутні механізми прямої демократії та посилений контроль громадян за діями влади", - наголошує Ющенко.

На запитання, яке в нього життєве кредо, Ющенко відповів: "Роби максимум добрих справ на тому місці, якого ти досяг завдяки долі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування