Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров продає українські бомбардувальники за заниженими цінами

П'ятниця, 18 липня 2008, 13:57

Міністерство оборони вирішило продати 4 літаки-бомбардувальники Су-24М, випущених у 1986 році, за заниженою ціною.

Контракт на реалізацію цих літаків іноземному замовнику готується однією з компаній, що входять до структури "Укрспецекспорт", пише "Дело".

Підставою для продажу літаків стало розпорядження Кабміну від 14 липня 2005 року, яким було затверджено перелік військового майна, що підлягає відчуженню.

Директор держдепартаменту надлишкового майна і земель Міноборони Віктор Кирилов звернувся до головного управління військових прокуратур Генпрокуратури з вимогою не допустити їхнього продажу.

На його думку, ціна, за якою йдуть військові бомбардувальники за кордон, у два рази нижче їхньої залишкової вартості.

"Замовники готові були заплатити достатню кількість грошей, що покрили б залишкову вартість і витрати заводу", - розповів Кирилов.

Згідно з документами, що є в розпорядженні видання, "Укрспецекспорт" уклав попередній зовнішньоекономічний контракт на суму 42 мільйони гривень. Однак потім ціна була знижена до 15,7 мільйона гривень за 4 літаки.

За словами Кирилова, продаж бомбардувальників проходить в обхід профільних департаментів через неуповноважені структури. "Ми намагаємося зупинити виконання цих контрактів", - сказав він.

У самому Міноборони стверджують, що на сьогодні припинено всі процедури з відчуження майна. Термін дії розпорядження Кабміну, яким затверджувався перелік надлишкового майна відомства, що підлягає продажу, обмежено трьома роками.

"Я 11 липня припинив усі підписи по угодах. Зараз припинено всі процедури з відчуження надлишкового військового майна", - повідомив начальник відділу аналізу ефективності використання військового майна департаменту економічної і господарської діяльності Міноборони Вадим Кузьменко.

За його словами, виключення складає тільки списане майно, перелік якого стверджує безпосередньо міністр оборони. Водночас неофіційно виданню в Міноборони підтверджують, що передача літаків "Укрспецекспорту" вже відбулася.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування