Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведько думає, як позбавити Сацюка того, що йому не треба

П'ятниця, 18 липня 2008, 14:11

Генпрокуратура вивчає можливість щодо позбавлення українського громадянства колишнього заступника голови СБУ Володимир Сацюка.

Про це журналістам повідомив генпрокурор Олександр Медведько після розширеної колегії ГПУ у п'ятницю.

"Питання про позбавлення громадянства Сацюка вивчається і ми приймемо рішення", - сказав Медведько.

Він нагадав, що Генпрокуратура відправляла запит до правоохоронних органів Росії щодо екстрадиції Сацюка для притягнення його по кримінальній справі про зловживання службовим становищем.

При цьому Медведько підтвердив, що Генпрокуратура Росії відмовила у видачі Сацюка, який має російське громадянство.

Коментуючи ситуацію з ходом допитів депутата Давида Жванії по справі про отруєння президента Віктора Ющенка, Медведько зазначив, що Жванія був на допиті два рази, в той час як повістки йому передавалися близько 10 разів.

Генпрокурор нагадав, що наступний допит депутата призначено на 23 липня. "Я вважаю, що він дотримається свого обов'язку і з'явиться до Генпрокуратури", - сказав Медведько.

Крім того, генпрокурор пообіцяв оприлюднити розмову Жванії з представником СБУ, який вручав йому повістку в аеропорту 16 липня.

"Те, що почув працівник СБУ від депутата, ми оприлюднимо. Це не робить честі депутату", - сказав Медведько, пожалкувавши, що "раніше була відповідальність за наклеп, а тепер її немає".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування