"Газпром" вимагає в "Нафтогазу" віддати газ RosUkrEnergo

П'ятниця, 18 липня 2008, 17:46

ВАТ "Газпром" 14 липня направило на адресу "Нафтогазу" факсограму з вимогою вжити термінових заходів по приведенню обсягів осідання газу на території України до того рівня, що передбачається в контракті між "Нафтогазом" і RosUkrEnergo.

Про це повідомили "Інтерфакс-Україна" в управлінні інформації "Газпрому".

Такий захід було вжито через перевищення обсягів осідання газу в Україні в період з 1 по 7 липня над контрактними, пояснили в російському концерні.

Співрозмовник уточнив, що "Нафтогаз" дотепер не погодив з RosUkrEnergo графік повернення російського газу, що осів на території України в першому кварталі, і не вирішив питання оплати газу, передбаченого до повернення і закачаного в підземні сховища України.

Російський концерн у факсограмі нагадав, що технічна угода на поточний рік повинна бути погоджена і підписана "Нафтогазом" протягом трьох днів з моменту підписання угоди про розвиток відносин у газовій сфері від 12 березня 2008 року, сказало джерело.

"Більш того, висновок технічної угоди був однією з умов переходу на нову схему постачань імпортного газу споживачам України", - нагадали в "Газпромі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News