У "Борисполі" спалахнув скандал через російського журналіста і касету

П'ятниця, 18 липня 2008, 17:46

Співробітники української митниці в київському аеропорту "Бориспіль" вилучили кілька відеокасет з відзнятим матеріалом у кореспондента російського телеканалу "ТВ Центр" Артема Широкова.

Про це заявив автор програми "Постскриптум", що виходить на "ТВ Центр", Олексій Пушков.

"Мій кореспондент відзняв матеріал для сюжету про можливий розкол православної церкви в Україні, і в четвер увечері після 19:00 в аеропорту Борисполя митники в нього вилучили три або чотири касети з цими матеріалами", - сказав Пушков.

Водночас Міністерство закордонних справ Росії поширило заяву, у якій наполягає на негайному поверненні матеріалів, вилучених у Широкова, а також на наданні аргументованих пояснень "про причини подібного недружнього кроку щодо російського журналіста".

"У ході своєї роботи в Києві знімальна група ТВЦ жодних попереджень про можливі порушення з її боку не одержувала. Однак при відльоті журналістів з Києва представники митної служби почали вимагати відеокасети для перевірки", - сказано в заяві МЗС.

При цьому, стверджують у міністерстві, митники відмовилися переглянути відеоматеріал на апаратурі московських журналістів.

"Акт про вилучення відеокасет після кількаразових прохань російської сторони й у присутності представника посольства Росії в Україні був складений тільки опівночі", йдеться в повідомленні МЗС.

"Подібне ставлення до журналіста ніяк не співвідноситься з прагненням, що заявляється українською стороною, забезпечувати демократичні принципи в роботі з представниками ЗМІ", - заявляють в МЗС.

У свою чергу Міністерство закордонних справ України заявило, що не акредитовувало Широкова, тому він не мав права займатися професійною діяльністю на території України.

"Ми перевірили наші акредитаційні списки. Цей журналіст не мав права займатися журналістською діяльністю, оскільки він не звертався за акредитацією в МЗС", - зазначив керівник прес-служби МЗС Василь Кирилич.

Gazeta.ru, "Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування