Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вже побачили, що НАТОвські навчання в Україні - антиросійські

П'ятниця, 18 липня 2008, 18:15

Росія стурбована антиросійським характером американо-українських військово-морських навчань "Сі Бриз", що проходять в Україні.

Про це йдеться в коментарі Департаменту інформації і преси МЗС Росії, розміщеному на його сайті.

"Характер навчань, спроби подати їх в антиросійському ключі, а також участь у них позарегіональних держав не може не викликати запитань і певної стурбованості", - сказано в ньому.

МЗС, зокрема, дивує, чому саме басейн Чорного моря обраний для відпрацьовування "сумнівних цілей навчань".

"Офіційно метою маневрів заявлено підвищення рівня взаємодії і сумісності підрозділів країн, що беруть участь у проведенні "миротворчих і гуманітарних операцій". Разом з тим у ході навчань відпрацьовуються такі елементи, як ведення розвідки, пошук підвідного човна умовного супротивника, заходи щодо контролю судноплавства, відбиття нападів з повітря і моря, висадження десанту, учбово-вогневі стрільби і т.д.", - йдеться в повідомленні МЗС.

На думку російської сторони, "масові протестні акції проти навчань відбивають настрої в громадській думці в Україні в зв'язку з курсом нинішньої української адміністрації на форсований вступ до Альянсу, що не сприяє зміцненню добросусідських відносин з Росією".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування