Поляки вірять, що Україна задовольнить УЄФА руїнами "Троїцького"

Субота, 19 липня 2008, 11:55

Шеф штабу Євро-2012 Польської федерації футболу в Україні Адам Олькович упевнений, що на засіданні виконкому УЄФА 25 вересня й Україна, і Польща зможуть представити весь пакет документації, що підтверджує успішний хід підготовки до чемпіонату.

"25 вересня пройде чергове засідання виконкому УЄФА, і я впевнений, що там буде повне підтвердження правильності цього рішення, яке було прийняте 18 квітня 2007 року в Кардифі. Ніякого іншого варіанта й бути не може", - заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

На думку Ольковича, ніхто й ніщо не заважає Україні й Польщі до цього підготуватися. "Сьогодні для цього є всі можливості, і ми були б безвідповідальними, якби втратили такий шанс", - підкреслив він.

Олькович відзначив, що до засідання виконкому УЄФА Україна й Польща повинні прийти не тільки з інформацією, а й з початком конкретних дій.

Зокрема, відзначив співрозмовник агентства, Україні потрібно буде показати, що "повністю зруйновано торгово-розважальний центр "Троїцький", що "іде укладення договорів з головним виконавцем будівельних робіт з реконструкції стадіону "Олімпійський", що йде проектування всієї цієї модернізації".

"У Польщі, ми повинні показати, що з 15 вересня ми дійсно починаємо будівництво (стадіону у Варшаві). Право на будівництво в нас є, фінансування є, плани й проекти є - починаємо копати землю, починаємо працювати", - сказав Олькович.

Що стосується аеропортів, то, на його думку, потрібно буде продемонструвати документацію по модернізації аеропортів, а також гарантії фінансового забезпечення.

"Що стосується готелів, про них я практично не турбуюся. По-перше, тому що це приватні проекти. А, з огляду на маленьку кількість готельних місць у Польщі й ще менше в Україні, це - гарний бізнес", - сказав шеф польського штабу Євро-2012.

Він також висловив упевненість, що Україна й Польща успішно проведуть чемпіонат як рівні партнери. "Немає й мови про обмеження ролі України в цьому заході. Україна й Польща - рівні партнери в цій справі", - заявив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування