Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Німеччині радять Україні думати про ЄС, а не про НАТО

Субота, 19 липня 2008, 15:30

Посол Німеччини в Україні Райнхард Шеферс вважає, що переговори між ЄС і Україною щодо поглибленої угоди й угоди про створення зони вільної торгівлі важливіші зараз за питання приєднання Києва до Плану дій щодо членства в НАТО.

"Переговори, які зараз ведуться щодо поглибленої угоди між ЄС і Україною й угоди про створення зони вільної торгівлі набагато важливіші нині для України, ніж питання ПДЧ", - заявив посол в інтерв'ю газеті "День", опублікованому в суботу.

При цьому посол відзначив, що й реформи, які проводяться у зв'язку з наближенням до НАТО "мають таке ж важливе значення, як реформи, пов'язані з наближенням до ЄС", відзначає "Інтерфакс-Україна".

"Але перевірка тих реформ, які необхідно провести у зв'язку із ПДЧ, не проводиться так істотно, як перевірка тих реформ, які стосуються зближення з Євросоюзом", - сказав Шеферс.

Напередодні візиту 21 липня федерального канцлера ФРН Ангели Меркель до Києва, посол знову нагадав, що в цей час "навіть не виникає питання про зміну німецької позиції" щодо подання Україні ПДЧ уже в грудні поточного року.

"У квітні я нагадував, що в грудні нам доведеться розглядати результати наших взаємних зусиль. Тому зараз це питання передчасне", - сказав дипломат.

Щодо перспектив переговорів з ЄС за новою згодою посол сказав, що на саміті у французькому Евіані "ми зможемо прийти до думки ..., що політичні розділи поглибленої угоди вже відпрацьовані й завершені".

"Але при цьому політичні розділи не будуть підписані, не будуть оформлені письмово. Оскільки ще не закінчені переговори по створенню зони вільної торгівлі. І на переговорах по політичних питаннях по обидва боки необхідні будуть компроміси. Я думаю, що ми їх досягнемо. І в результаті будуть дана підтримка в просуванні України до Європейського Союзу", - підсумував Шеферс.

Він також відзначив, що переговори по зоні вільної торгівлі будуть "не менш складними й важкими, ніж переговори по вступу України до СОТ".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...