Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наприкінці тижня у Ющенка будуть Варфоломіївські дні

Понеділок, 21 липня 2008, 12:24

Вселенський патріарх Варфоломій має наміри в рамках святкування 1020 років з дня хрещення Русі у Києві освятити дзвони та царські врата Софійського собору.

Про це повідомила прес-секретар президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова у понеділок, коментуючи заходи за участі президента в рамках святкування.

Зокрема, за її словами, урочисті заходи відбудуться в Україні з 24 по 27 липня.

24 липня Віктор Ющенко зустрінеться з членами всеукраїнської ради церков та релігійних організацій, а 25-го зустрічатиме в аеропорту "Бориспіль" вселенського патріарха Варфоломія.

0 18 годині 25 липня вселенський патріарх відправить урочисту службу в Софійському соборі, де освятить дзвони та царські врата.

26 липня, за словами Ванникової, "розпочнуться урочистості на Софійській площі".

"Планується, що президент України та Вселенський патріарх виступлять з промовами та переглянуть літературно-музичні композиції духовно-церковних творів", - сказала вона.

За словами Ванникової, після завершення урочистостей вони перейдуть на Михайлівську площу, де покладуть квіти до пам’ятного знаку жертвам Голодомору.

Після покладання квітів Варфоломій відслужить панахиду за жертвами Голодомору.

27 липня відбудеться літургія біля пам’ятника Святому Володимиру, в якій візьмуть участь представники вищого керівництва держави.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування