Група Луценка очистилася від "зрадника"

Понеділок, 21 липня 2008, 17:02

Депутатська група "Народна Самооборона", що входить до Блоку НУ-НС у Верховній Раді, виключила зі свого складу Юрія Бута, який раніше вийшов з коаліції.

Про це на прес-конференції заявив депутат від НУ-НС Кирило Куликов, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Що стосується позиції "Народної самооборони", то з групи товариша Бута виключили", - сказав він.

Посилаючись на норми Конституції, Куликов припустив, що у випадку доказу незаконного отримання Бутом українського громадянства той може бути позбавлений депутатських повноважень.

"Негромадянин України Бут народним депутатом бути не може", - сказав він.

При цьому парламентар підкреслив, що багато чого в ситуації з виходом Бута з коаліції повинен роз'яснити Конституційний Суд, розтлумачивши, чи означає вихід депутата з коаліції його вихід з фракції.

У свою чергу Бут заявляє, що депутатська група "Народна Самооборона", що входить до блоку НУ-НС "не має юридичних повноважень на включення народного депутата України у свій склад або виключення його зі свого складу".

"Ця "група" не зареєстрована у Верховній Раді, як суб'єкт, що входить до складу фракції НУ-НС. А провокаторам, які вимагають складання мною депутатських повноважень, хочу відповісти, що цього Ви не дочекаєтеся і для цього у вас немає юридичних підстав", - сказано в заяві Бута.

Він також стверджує, що з липня 2002 року він є громадянином України, "і для цього підтвердження є всі необхідні документи".

"Також з 09 липня 2002 року за моєю заявою про вихід із громадянства РФ, я не є громадянином РФ і на сьогодні його не маю", - йдеться в заяві.

Раніше депутат НУ-НС Роман Зварич стверджував, що в Бута подвійне громадянство - українське і російське.

6 червня депутат від БЮТ Ігор Рибаков і Бут заявили про вихід з коаліції.

БЮТ виключив Рибакова з фракції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування