"ДДТ" виженуть з Майдану через кортеж Ющенка?

Вівторок, 22 липня 2008, 09:42

Концерт на майдані Незалежності в рамках святкування 1020-річчя хрещення Русі рок-груп "ДДТ", Брати Карамазови" і S.K.Y.P.E. може не відбутися.

Музиканти заявили про тиск збоку влади, яка раптово почала вимагати перенести концерт на інший майданчик, пише Комерсант-Україна.

"Минулого вівторка ми приїхали до Києва, і нас запросили на зустріч з Юрієм Богуцьким (заступник керівника оргкомітету зі святкування 1020-річчя хрещення Русі, заступник глави секретаріату президента), – розповів соліст рок-групи "Брати Карамазови" Олег Карамазов.

За його словами, суть бесіди полягала в тому, що "необхідно перенести концерт з Майдану, тому що цього ж дня на Софійській площі буде виступати президент, і, можливо, через Майдан проїде його кортеж".

Карамазов зазначив, що в п'ятницю музиканти довідалися про те, що заступник мера Сергій Рудик "видав загальний документ зі святкування хрещення Русі, у якому йдеться, що концерт переноситься на 28 або 29 липня на Співоче поле".

При цьому дозвіл Київської міськдержадміністрації на проведення фінального концерту туру саме 26 липня на Майдані було отримано ще місяць тому, а наказ про його перенесення музикантам і організаторам концерту "офіційно досі ніхто не вручив".

Начальник Головного управління КДМА з питань внутрішньої політики Віктор Гончарук повідомив, що заявка на проведення даного концерту дійсно розглядалася в його управлінні і була задоволена.

Водночас мерія вивчає питання переносу заходу на інший концертний майданчик на інший день.

За словами Гончарука, це пов'язано з можливим скупченням дуже великої кількості відвідувачів під час візиту до Києва Вселенського патріарха Варфоломія I.

"Якщо ця кількість буде загрозливих масштабів, ми розглянемо питання про необхідність перенесення концерту", – сказав він.

Карамазов, у свою чергу, вважає виступ на майдані Незалежності 26 липня справою принципу.

"Ми все одно приїдемо до Києва і зіграємо цей концерт у той день і в тому місці, яке було зазначено в ході рекламної кампанії. Тільки дві людини можуть скасувати або перенести цей концерт: Блаженнійший Володимир або Патріарх Алексій, які благословили наш тур", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування