Тет-а-тет не допоміг Ющенку вмовити Меркель дати Україні шанс?

Вівторок, 22 липня 2008, 09:59

Під час закритих переговорів між президентом Віктором Ющенком і канцлером Німеччини Ангелою Меркель виникла дискусія з приводу нової поглибленої угоди "Україна-ЄС".

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на джерело в Міністерстві закордонних справ, знайоме з темою розмови двох лідерів.

За словами співрозмовника, Ющенко заявив, що вважає за необхідне внести в договір про асоціацію згадування про те, що Україна одержить статус кандидата в члени Євросоюзу і почне формальну процедуру інтеграції в ЄС одразу, як тільки буде відповідати копенгагенським критеріям членства.

Однак Меркель підкреслила, що вважає неприпустимим внесення такого пункту в майбутню угоду.

"Позиція канцлера збігається з позицією Брюсселя, де теж вважають неприпустимим згадування про формальні копенгагенські критерії в контексті можливої перспективи членства. Але ми сподіваємося змінити цю позицію до самміту в Евіані (9 вересня)",– сказав співрозмовник.

Як відомо, на спільній прес-конференції за підсумками переговорів з Ющенком Меркель заявила, що нову угоду Україна-ЄС можна характеризувати як угоду про асоційоване членство України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...