Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БАЛОГА НАПИСАВ ТИМОШЕНКО ЗАЯВУ - "САМА КОРУПЦІОНЕРКА"

Вівторок, 22 липня 2008, 10:52

Голова секретаріату президента Віктор Балога вважає, що Юлія Тимошенко називає корупційними всі проекти, які не дають їй персонального зиску.

Про це йдеться у його заяві, поширеній у вівторок.

"Тимошенко не придумала нічого новішого і переконливішого, як начепити бирку корупції на черговий економічний проект, який не обіцяє їй особисто реального зиску", - прокоментував Балога звинувачення Тимошенко про організацію секретаріатом корупційних схем навколо "Одеса-Броди".

"Взагалі, звинувачення в корупційних діяннях для керівника уряду стали звичними, як зміна пір року. Тавро "корупціонера" одразу ж і безжально ставиться на кожному політикові або чиновнику, який відмовився грати за правилами Тимошенко", - наголосив він.

Зокрема, Балога нагадав, що Тимошенко без жодного доказу назвала "надійно корумпованим" нинішнє керівництво Фонду державного майна, легко обзиває корупціонерами суддів".

Водночас голова секретаріату президента зауважує, що прем’єр оголошує корупціонерами лише "чужих" і не помічає нечистих на руку серед свого найближчого оточення".

За оцінкою Балоги, при критичному погляді на широке коло політиків і бізнесменів, наближених до нинішнього керівника Кабміну, виникає багато запитань про корупційну складову в їхній діяльності.

"Ці "багатенькі друзі" Тимошенко посідають верхні рядки у рейтингах найбагатших українців, і не в останню чергу через використання важелів влади. Мультимільйонери з депутатськими значками, які здобули місця у Верховній Раді за списками БЮТ, примножили свої статки завдяки прийняттю вигідних рішень і постанов у багатьох прибуткових галузях (автомобілебудуванні, транспорті, виробництві м'яса, торгівлі), на масштабних операціях із нерухомістю та вражаючих земельних об орудках", - наголошує Балога.

Він нагадав, що "грандіозною корупційною схемою стала Тендерна палата, яка принесла її розробникам із БЮТ десятки мільярдів гривень баришів".

"Лише завдяки безкомпромісній позиції президента Віктора Ющенка Верховна Рада була змушена скасувати це джерело безчесної наживи. Однак спроби відновити махінації із державними закупівлями зараз втілюються через Міністерство економіки, що вимагає від правоохоронних органів адекватних дій", - наголошує Балога.

На думку глави секретаріату, Тимошенко слід ретельно добирати слова, перш ніж виступати зі звинуваченнями у корупції, кого б вони не стосувалися.

"Для того, щоб чесно і відкрито заявляти про боротьбу з корупцією, треба самому бути бездоганним. І не лише рядитися в білі шати, а й домагатися чистоти власних рядів", – вказав Балога.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування