Межу "зеленого коридору" підняли до 10 тис.євро

Вівторок, 22 липня 2008, 12:29
З 27 липня через митний кордон України можна буде перевозити без письмового декларування готівкової валюти на суму до 10 тисяч євро.

Про це у вівторок повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу Державної митної служби України.

У повідомленні зазначається, що Нацбанк України підтримав ініціативу голови Держмитслужби Валерія Хорошковського збільшити верхню межу “зеленого коридору" до 10 тисяч євро.

Відповідна постанова правління Нацбанку була ухвалена 25 травня 2008 року.

У Держмитслужбі підкреслюють, що такий крок значно спростить процедуру проходження митного кордону громадянами іноземних держав, зокрема країн Європи, оскільки і європейська практика передбачає усне декларування валюти, що ввозиться, до 10 тисяч євро.

Чинні правила проходження митного кордону часто призводили до непорозумінь між іноземцями і українськими митниками пояснюють у прес-службі.

Оскільки, за їх словами, представники, зокрема, країн Європи діяли за знайомою для них схемою і намагалися усно задекларувати 10 тисяч євро, чим фактично скоювали адміністративне правопорушення і потрапляли під необхідність складання українськими правоохоронцями протоколу про порушення митних правил.

Тому, зазначають у Держмитслужбі, узгодження з європейськими стандартами норм вітчизняного правового поля, що стосуються правил переміщення громадянами валюти через митний кордон України, є ще одним суттєвим кроком у напрямку інтеграції нашої держави до Європейської спільноти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...