Візит Меркель в Україну зіпсували штандарт і Янукович

Вівторок, 22 липня 2008, 14:35

На грудневому самміті НАТО Україна може знову не отримати План дій щодо вступу до Альянсу.

Про це пише німецька газета Zuddeutsche Zeitung у статті "Дружня відмова", переклад якої розміщено на сайті "Инопресса.ру".

За даними видання, "в урядових колах у Берліні кажуть, що й у грудні обережні обіцянки на адресу України не будуть конкретизовані".

"Ми вважаємо, що Україна поки не виконує важливих умов для приєднання до ПДЧ", – зазначив державний міністр у МЗС ФРН Гернот Ерлер.

"Важко собі уявити, що уряд або президент зможуть реалізувати цю мету, при тому, що більшість громадян їхньої країни її не підтримують", - сказав він.

Аналізуючи результати візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель в Україну, газета зазначає, що на її переговорах із президентом і прем'єром України, серед іншого, обговорювалася тема енергетичних поставок.

"Україна, будучи транзитною країною для російського газу, усе ще є чинником ризику для енергетичної безпеки Німеччини. Урядовий табір у Києві переживає глибокий розкол, і в зв'язку з цим Україна розглядається на даний час як ненадійний партнер", - йдеться в статті.

Крім того, газета зазначає і про деякі казуси, що супроводжували Меркель під час її візиту в Україну.

Зокрема, "неприємним моментом" журналісти називають те, що лідер опозиції Віктор Янукович відмовився зустрічатися з Меркель, пославшись на щільний робочий графік.

"Крім того, Меркель була змушена вдовольнитися звичайним літаком, оскільки обидва урядових літака Airbus з належним оснащенням не могли бути надані в її розпорядження. Під час поїздки в Алжир, що відбулася кілька днів тому, в урядовому літаку були виявлені несправності", - йдеться в статті.

Також під час поїздки від київського аеропорту посередині перекритої траси автомобіль Меркель втратив один зі штандартів.

"У спішному порядку був встановлений новий", - зазначає видання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...