Луценко каже, що Кернес сам винний

Вівторок, 22 липня 2008, 20:34

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що до Кернеса довелося застосувати процедуру примусового приводу, оскільки той відмовлявся давати свідчення.

Так Луценко прокоментував примусовий привід Кернеса до слідчого управління в Києві, повідомляє прес-служба МВС.

"Це примусовий привід до слідчого, який настає для будь кого, хто ухиляється від дачі показів. В нашій країні до слідчого ходять і президент, і міністр внутрішніх справ, і інші високі посадові особи. Буде ходити і громадянин Кернес", - заявив Луценко.

Він також назвав очевидним, "що до кінця сьогоднішньої доби Кернес буде відпущений і, в разі необхідності, він буде допитуватися й надалі".

"Я наголошую, що нічого надзвичайно радикального не відбулося", - зазначив Луценко.

Він також додав, що "депутати намагаються політизувати цей процес, але це просто допит свідка".

"Якщо в ході слідства буде встановлено обставини, які зможуть призвести слідчого до перекваліфікації статусу пана Кірнеса, наприклад на підозрюваного або звинувачуваного, то це можна зробити нажаль лише після дозволу органів прокуратури", - зазначив він.

"Чесно кажучи ми не відчуваємо активної допомоги від наших партнерів із органів прокуратури. Проте міліція буде робити все, що залежить від нас, аби очистити Харківський регіон від наркотрафіку, який знаходиться під прикриттям достатньо високих і впливових політичних та адміністративних одиниць", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування