Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міллер порадів, що з Ющенком можна поговорити про нову ціну за газ

Вівторок, 22 липня 2008, 21:27

Президент Віктор Ющенко називає найголовнішим те, що російська і українська сторони домовились не політизувати відносини Газпрому та Нафтогазу.

Про це він заявив у вівторок під час зустрічі з главою правління "Газпрому" Олексієм Міллером, повідомляє прес-служба президента.

За словами Ющенка, найголовніше, що сторони домовилися не політизувати ці взаємини, знаходити "зрозумілі принципи утворення ціни, формування балансу, політики транзиту, обсягів транзиту".

"Це наша перспектива, і звичайно, ми хотіли б бачити цю перспективу не на рік, не на два, а закріпленою як взаємовигідний характер відносин", – відзначив Ющенко.

Він також високо оцінив взаємодію "Нафтогазу " та "Газпрому".

"Я усіляко підтримую такий характер відносин, тому що дуже часто ці відносини, навіть не бажаючи цього, хотів би хтось використати у некоректних коментарях, у тому числі політичного характеру", – сказав Ющенко.

В свою чергу Міллер позитивно оцінив співпрацю "Нафтогазу" і "Газпрому". "Робота будується конструктивно, обидві сторони намагаються досягти взаємо порозуміння", – сказав він.

За словами Міллера, на сьогодні плани поставок газу в Україну, його транзиту через українську територію, закачки газу у підземні газосховища України відбуваються "строго по графіку", жодних проблемних питань по оперативній взаємодії немає.

Він додав, що ціна на газ для України на поточний рік залишається 179,5 долара за тисячу кубометрів.

"Із задоволенням відзначаємо, що разом з "Нафтогазом" ми дуже добре і конструктивно відпрацювали перше півріччя 2008 року, в такому ж ключі думаємо працювати й надалі", – сказав Міллер, висловивши сподівання, що наразі можна обговорювати підходи до 2009 року, у тому числі на довгострокову перспективу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування