Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко знову планує вижити Фірташа з ринку нашвидкуруч

Середа, 23 липня 2008, 10:31

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє, що газові посередники зникнуть з українського ринку "впродовж найближчих місяців".

Про це вона сказала відкриваючи засідання уряду у середу.

За словами Тимошенко по це йшлося на її зустрічі з головою правління РАТ "Газпром" Олексієм Міллером.

"Вчора ми детальним чином обговорили всі питання, знайшли всі виходи для того, щоб раз і назавжди закрити всі проблеми неефективної моделі, яка була використана в Україні", - сказала вона.

"Я думаю, що найближчими місяцями ми дійсно можемо перейти на дійсно відкриті схеми і на чіткі стосунки з підприємствами "Газпрому"", - зазначила прем’єр.

Крім того, вона повідомила, що домовилась з Міллером, що газ до підземних сховищ України буде закачувати безпосередньо "Нафтогаз України".

В той час як раніше, за словами прем’єра, закачували "РосУкренерго" та "Укргаз-Енерго" "робили це по одній ціні, а іншого року продавали по завищеній ціні. І тим самим фактично доводили "Нафтогаз" до банкрутства".

"Перший раз в цьому році ми починаємо закачувати саме той газ у сховища, який зараз скуповує "Нафтогаз" по ціні цього року (179,5 доларів) і на сьогодні ми вже закачали 8 мільярдів кубічних метрів. І якщо всі домовленості будуть дотримані, то до кінця періоду закачки, ми зможемо вийти на приблизно 15 мільярдів, які будуть викуплені "Нафтогазом", - сказала Тимошенко.

"Це значить, що на цей газ буде зберігатися в осінньо-зимовий період ціна, яка є зараз і яка зможе дати можливість певного люфту ціноутворення", - запевнила прем’єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування