У Тимошенко не відмовляли японцям у "Борисполі"

Середа, 23 липня 2008, 11:29

Віце-прем`єр Іван Васюник спростовує факт відмови уряду від залучення кредиту Японії на реконструкцію аеропорту "Бориспіль".

Про це він заявив у середу на засіданні уряду, повідомляє УНІАН.

"Учора міністр транспорту і зв`язку заявив про нібито політичне рішення про можливу відмову України від японського кредиту на будівництво терміналу для головного аеропорту Євро-2012 "Бориспіль". Мені невідомо, коли таке рішення було ухвалено", - сказав Васюник.

У зв`язку з цим віце-прем`єр запропонував включити до порядку денного засідання уряду у середу питання про підготовку аеропорту "Бориспіль" до проведення чемпіонату Європи з футболу в 2012 році "в контексті нових потенційних загроз, які могли б виникнути у разі можливої реалізації таких підходів".

Як відомо, раніше міністр транспорту і зв`язку Йосип Вінський заявив, що Мінтранс відмовився від будівництва терміналу D в аеропорту "Бориспіль" за кошти японського кредиту і має намір залучити до будівництва приватного інвестора.

За його словами, попри те, що тендер проведено, і японський банк погодився з тим, що компанія Dogus виграла тендер з будівництва терміналу, було ухвалено урядове рішення будувати цей термінал за рахунок приватних інвестицій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування