НУ-НС підтакнув Балозі, який воює з Тимошенко за "Одеса-Броди"

Середа, 23 липня 2008, 12:40

Лідер НУ-НС В’ячеслав Кириленко вважає, що уряд має всі підстави для використання нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі, що прописано в коаліційній угоді.

Про це він сказав, коментуючи заяви прем'єра Юлії Тимошенко щодо існування корупційної схеми у переведенні нафтопроводу Одеса – Броди в аверсний режим.

"Сьогодні уряд має всі підстави для використання нафтопроводу Одеса-Броди у аверсному режимі. Це потрібно не тільки західноукраїнським нафтопереробним заводам, які чекають на сировину для завантаження виробничих потужностей", - сказав Кириленко, повідомляє прес-служба НУ-НС.

"Можливе залучення каспійської нафти і направлення нафтового потоку у європейському напрямку є важливим для енергетичної безпеки як України, так і Європи", – додав він.

За його словами, "уряд повинен керуватися в першу чергу економічними інтересами України та робити кроки для забезпечення її енергетичної безпеки, а не навпаки – шукати штучні приводи для відтягування переведення нафтопроводу Одеса-Броди в режим аверсної роботи".

Кириленко також вважає, що "час для дискусій щодо режиму роботи цього нафтопроводу вже давно минув".

"Європейський напрямок транспортування нафти чітко прописаний в угоді про коаліцію демократичних сил. Це норма угоди про створення Коаліції демократичних сил, яку коаліційний уряд зобов’язаний втілити у життя", - сказав він.

Як відомо, минулого тижня секретаріат президент заявив, що Тимошенко зриває плани по реалізації проекту "Одеса – Броди", на що прем’єр звинуватила секретаріат у реалізації корупційної схеми, яку вона назвала "Росукренерго-3".

Водночас глава секретаріату Віктор Балога переконаний, що використання нафтопроводу "Одеса – Броди" в запроектованому напрямку принесе значні вигоди для вітчизняної економіки.

У понеділок на засіданні президії російського уряду Володимир Путін уточнив, що "Одеса-Броди" буде працювати в аверсному режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування