Мельниченко скаржиться на змову США і Литвина проти його плівок

Середа, 23 липня 2008, 15:10

Уряд США і ФБР відмовляються проводити міжнародну експертизу плівок майора Мельниченка.

Про це заявив сам Мельниченко на прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.

За словами Мельниченка, 16 липня він звертався в Генпрокуратуру України з запитом щодо того, що дотепер не були проведені експертизи його диктофонних записів за участю співробітників ФБР.

На це 21 липня була отримана відповідь, що Генпрокуратура зустрічалася з представниками ФБР і Міністерства юстиції США, які "категорично заявили, що уряд і правоохоронні органи США не будуть брати участь у вилученні оригіналів і записів і записуючих пристроїв і не буде брати участь у проведенні експертизи".

"Я хочу звернутися до журналістів по допомогу. Адже США на сьогоднішній день відмовилися від раніше досягнутої з ПАРЄ домовленості про надання експертів ФБР для проведення такої експертизи. У зв'язку з цим зараз ситуація навколо цього зайшла в правовий тупик, що унеможливлює розслідування Генеральною прокуратурою резонансних справ", - відзначив Мельниченко.

Говорячи про можливі причини такої ситуації, він відзначив певні кулуарні домовленості зацікавлених у нерозслідуванні резонансних справ осіб з американською стороною.

"Такою своєю позицією США "умивають руки" у боротьбі з корупцією в Україні", - сказав Мельниченко.

За його словами, така позиція уряду США обумовлена тим, що відбулися визначені переговори представників Литвина з представниками США в Україні.

"На них було сказано, що Литвин готовий, за моєю інформацією, бути слухняною маріонеткою в руках уряду США. Заради цього уряд США має не робити експертиз записів", - сказав Мельниченко, повідомляє "Остров"

1 лютого 2008 року заступник генерального прокурора Микола Голомша заявляв, що як тільки слідство одержить результати фоноскопічних експертиз записів Мельниченка, обвинувачення в справі загибелі Георгія Гонгадзе можуть бути пред'явлені конкретним особам.

Мельниченко в січні 2007 знову приїхав в Україну і став співробітничати зі слідством у справі Георгія Гонгадзе.

19 березня 2008 року він заявив, що припиняє своє співробітництво з Генеральною прокуратурою України, щоб у такий спосіб стимулювати роботу цього відомства для розкриття резонансних кримінальних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News