Балога знайшов нове місце, за яке вкусити Тимошенко. Перепало і Януковичу

Середа, 23 липня 2008, 15:58

Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє, що прем’єр Юлія Тимошенко і лідер Партії регіонів Віктор Янукович уже ведуть активну роботу з метою забезпечення собі переваг під час майбутніх президентських виборів.

Про це йдеться у черговій заяві Балоги, поширеній прес-службою президента.

При цьому, на його думку, Тимошенко і Янукович "нерідко діють у тактичному тандемі, незважаючи на задекларовані непримиренні протиріччя".

На підтвердження своїх слів Балога, зокрема, наводить зарубіжні візити Тимошенко, зокрема, до Росії та Польщі, під час яких вона "роздавала щедрі обіцянки щодо неодмінного врахування у перспективній двосторонній співпраці чутливих інтересів двох сусідніх держав, насамперед, в економіці".

"Очевидно, що Тимошенко вже зараз намагається розпоряджатися державою, як власною дачею. Своїм зарубіжним співрозмовникам вона, не моргнувши оком, обіцяє те, що в чому вони зацікавлені. Звісно, прем'єр не вельми переймається тим, щоб ці обіцянки збігалися з інтересами України. Адже особисті плани та амбіції – понад усе!", - заявляє Балога.

Ще одним свідченням президентських амбіцій Тимошенко керівник секретаріату назвав її "невпинні спроби поставити під особистий контроль і вплив втілення міжнародних економічних проектів, започаткованих без участі нинішнього Кабінету Міністрів".

"Це потрібно, зокрема, для зміни складу їх учасників і введення "дружніх" компаній, надання їм преференцій, лобіювання інтересів нових зацікавлених сторін у обмін на їхню політичну і фінансову підтримку. Вигода від такого бартерного обміну послугами має лягти в скарбничку президентської кампанії лідера БЮТ", - йдеться у заяві Балоги.

При цьому "одним із інструментів агітації" Тимошенко він називає зміни до цьогорічного Державного бюджету, "ухвалення яких було з тріском провалено урядом і парламентською коаліцією".

Він також відзначив, що "на тлі дій Тимошенко, підпорядкованих логіці розгорнутої нею виборчої кампанії, урожай політичних переваг хоче зібрати і лідер опозиційної Партії регіонів Янукович".

"Тут він традиційно розраховує на сприяння політичної і бізнес-еліти Росії, тому вдячно приймає численні запрошення на зустрічі до Москви. У російській столиці його інтерес перетинається з Тимошенко, яка також почала робити ставку на участь росіян у своїй політичній долі", - заявив Балога.

Водночас, на думку глави секретаріату, "цим політикам не варто плекати ілюзій щодо активної участі російського істеблішменту в реалізації їхніх президентських сценаріїв".

"По-перше, Москва завжди керується тільки своїми інтересами; по-друге, Тимошенко та Янукович стають фігурами не у своїй грі; по-третє, президента України обирає український народ, а не господарі московських кабінетів", - вважає він.

Вказуючи на об’єднання Тимошенко і Януковича навколо "омріяного" поста президента, Балога заявляє, що "не варто сподіватися, що якісь аномальні тандеми зможуть похитнути позиції президента Віктора Ющенка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування