Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ кажуть, що поведінка Жванії їм шкодить, але вони все одно всіх знайдуть

Середа, 23 липня 2008, 16:25

Генеральна прокуратура розцінює ухиляння депутата Давида Жванії від слідчих дій у справі про отруєння Віктора Ющенка як спробу перешкодити розслідуванню цієї кримінальної справи.

Про це сказано у заяві Генпрокуратури у відповідь на дії Жванії, який відмовився давати свідчення, прибувши на допит у середу.

У ГПУ стверджують, що прибувши до головного слідчого управління, Жванія "відразу ж на початку слідчої дії, коли йому було поставлено питання про анкетні дані... безпричинно, бажаючи використати будь-який штучний привід для уникнення допиту, зловживаючи статусом народного депутата України, самовільно залишив приміщення кабінету слідчого".

"На неодноразові зауваження слідчого про незаконність та неприпустимість таких дій Жванія не відреагував, і, нехтуючи вимогами Конституції, Кримінально-процесуального кодексу та закону України "Про статус народного депутата України", від подальшої участі у слідчій дії ухилився", - сказано у заяві.

Генеральна прокуратура розцінює такі дії Жванії "як прояв відвертої неповаги до правосуддя та законів держави і вбачає у його поведінці спроби у будь-який спосіб перешкодити розслідуванню даної кримінальної справи".

"Звертає на себе увагу і та обставина, що Жванія дозволяє собі численні, безпідставні заяви у засобах масової інформації про відсутність факту отруєння, однак систематично ухиляється від надання з цього приводу свідчень та аргументації своєї позиції при проведенні слідчих дій", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим прес-служба Генпрокуратури запевняє, що "провокаційні дії Жванії не зможуть завадити слідчій групі Генпрокуратури у встановленні об'єктивної істини у справі".

"На сьогоднішній день на причетність до злочину перевіряється група осіб, зібрані докази щодо яких дозволяють робити висновки про їх можливу участь у злочині. Після отримання достатньої доказової бази вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - сказано у повідомленні ГПУ.

Як відомо, Жванія неодноразово викликався на допити, проте не приходив на них, оскільки, за його словами, запитання, які йому ставилися, не мали відношення до справи.

У середу Жванія прийшов до ГПУ, проте покинув допит за 15 хвилин після його початку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
08:43
Навіщо на фронті потрібні засоби РЕБ, чому їх критично не вистачає, чим це загрожує військовим
Усі новини...