Азаров побачив, як Тимошенко "цинічно обманює" людей "подачками"

Середа, 23 липня 2008, 17:08

Прем'єр Юлія Тимошенко вводить людей в оману своїми заявами про зниження інфляційних процесів, вважає депутат від Партії регіонів Микола Азаров.

"Те, що спостерігається сезонне зниження цін на деякі види продуктів, ніяк не пов'язано з діяльністю уряду", - сказав Азаров, повідомляє прес-служба Партії регіонів

"Витратна інфляція, накопичена з початку року, серйозно позначиться на ціновому ланцюжку всіх товарів до кінцевого споживача. А заявлене подорожчання газу для побутових споживачів? А зростання цін на водопостачання, каналізацію і квартплату?", - обурився він.

На думку Азарова, насправді уряд "абсолютно нічого не почав робити для приборкання інфляції".

Він також висловив здивування, "як Тимошенко може заявляти про дефляцію посередині місяця".

"Жодний поточний моніторинг цін не може підмінити стандарти статистичного обліку. Заява прем'єр-міністра до підведення підсумків місяця дуже схожа на вказівку підігнати статистичну звітність під необхідний їй політичний результат", - заявив Азаров.

Коментуючи ініціативу уряду щодо доплат до пенсій, Азаров зазначив, що "малозабезпечені громадяни України повинні одержати компенсацію за безпрецедентні втрати, які вони понесли внаслідок провальної соціально-економічної політики уряду Тимошенко".

Водночас, на його думку, доплати до пенсій – "це цинічний обман і непорівнянна з ростом цін подачка".

"Адже уряд продемонстрував, що не збирається переглядати прожитковий мінімум на 2008 рік, розміри мінімальної зарплати і мінімальної пенсії. Але ж саме ці законодавчі нормативи дають людям справжні гарантії соціального захисту", - сказав Азаров.

При цьому він заявив, що "у Тимошенко фактично немає бюджету на поточний рік, і до того ж уряд зірвав бюджетний процес на 2009 рік".

"Тобто, жодних гарантій своїм громадянам цей уряд дати не здатен", - вважає Азаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News