Шуфрич вимагає від Тимошенко віддати йому Луценка на розтерзання

Середа, 23 липня 2008, 18:03

Партія регіонів вимагає відставки міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це в середу на прес-конференції заявив народний депутат Нестор Шуфрич, повідомляє Ліга.

Шуфрич відзначив, що дана вимога пов'язана з вчорашнім інцидентом по затриманню виконуючого обов'язки міського голови Харкова, секретаря місцевої міськради Геннадія Кернеса.

Шуфрич підкреслив, що депутати вже звернулися до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко з вимогою негайної реакції на інцидент.

У випадку, якщо цього не буде зроблено, депутати скористаються рішенням Конституційного Суду, відповідно до якого відставка міністра можлива, якщо її підтримають 226 народних депутатів.

Шуфрич підкреслив, що питання щодо відставки Луценка буде в першочерговому порядку підніматися на сесії Верховної Ради, і неважливо - чи буде це чергова чи позачергова сесія.

Крім того, Партія регіонів звернулася в Генеральну прокуратуру з вимогою дати оцінку подіям, які відбулися в Харкові, і порушити кримінальну справу щодо самого міністра, а також проінформувати громадськість про факт відкриття такої справи.

Шуфрич вважає, що підстав затримувати Кернеса в представників Міністерства внутрішніх справ не було.

"Нічого іншого, крім зведення особистих рахунків з Кернесом, у Луценка нема", - підкреслив він і додав, що таке затримання є політичною розправою. "У мене таке враження, що Луценко в дитинстві або недогрався, або перечитався, або передивився фільмів про ніндзя", - відзначив Шуфрич.

У вівторок міліція затримала секретаря Харківської міської ради Кернеса, коли той їхав у кареті "швидкої допомоги". У відношенні Кернеса застосували процедуру примусового приводу, оскільки той відмовлявся давати свідчення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування