Луценко чекатиме "клоуна" Кернеса, поки той одужить або відпочине

Середа, 23 липня 2008, 18:07

Секретар Харківської міської ради Геннадій Кернес буде доставлений на допит у примусовому порядку, якщо не з’явиться добровільно, заявляє міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Про це він сказав на прес-конференції у середу, повідомляє УНІАН.

"Ситуація повториться, якщо не з’явиться після вручення третьої повістки. Закон дозволяє нам здійснити силовий привід для дачі свідчень", - сказав Луценко.

Він зауважив, що запитань до Кернеса залишилось дуже багато, і наголосив, що Кернес не може встановлювати, коли слідчий має брати у нього свідчення.

Водночас Луценко зазначив, що якщо Кернес захворіє або виїде за межі України, міліція чекатиме на його одужання чи повернення з-за кордону.

"У будь-якому разі, я заявляю, що Кернес, як і всі громадяни, зобов’язаний давати покази слідчому як свідок, а в разі знаходження доказів чи фактів, які дозволять нам звернутися у Генеральну прокуратуру з клопотанням пред’явити йому звинувачення, ми будемо робити і це", - сказав міністр.

Відповідаючи на запитання, чому, на думку Луценка, Кернес так бурхливо реагує на виклики до слідчого, якщо він проходить по справах лише як свідок, Луценко зауважив: "А він клоун".

Водночас він припустив, що, можливо, Кернес боїться, що до нього буде багато запитань не лише по справі щодо замаху на нього, а й по інших справах, у тому числі щодо наркотрафіку у Харкові та нанесення тілесних ушкоджень людям.

Міністр не виключив, що по цих справах він може бути притягнутий до відповідальності як підозрюваний. "Очевидно, цього боїться Кернес", - сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News