Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонали" задумали обезголовити освіту

Четвер, 24 липня 2008, 08:45

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді буде ініціювати відставку міністра освіти і науки Івана Вакарчука.

Про це в четвер пише газета "Дело".

Причиною такого рішення є наказ міністерства щодо обов'язкового викладання основних шкільних предметів українською мовою, що був виданий спеціально для шкіл з навчанням мовами національних меншостей.

Для поетапного переходу на викладання основних дисциплін у таких закладах на двох мовах (мові нацменшин і державній мові) Міносвіти відвело 3 роки.

За словами члена фракції ПР Івана Попеску, 53 депутата від Партії регіонів уже направили звернення міністрові Вакарчуку. Парламентарії вважають, що рішення міністерства обмежує права національних меншостей і суперечить Конституції.

"Я говорив з директором школи в Білій Церкві Рахівського району. Він повідомив мені, що розпорядження міністра колектив школи не розуміє. Ну як можна 50% географії викладати українською мовою, а 50% — угорською або румунською?" — вважає Попеску.

На його думку, "учителі робитимуть подвійну роботу, готуючись до уроків, а в голові в дітей буде дурдом".

Інший депутат від партії Вадим Колесниченко, стверджує, що вже розмовляв з міністром на цю тему.

"Він (міністр) мені сказав, що нічого не боїться. Ця людина знищує перспективи європейського розвитку України, перспективи її приєднання до Євросоюзу", - вважає Колесниченко.

У свою чергу, у Міністерстві освіти відмовилися коментувати конфлікт.

У приймальні міністра освіти відзначили, що міністр просить журналістів звернути увагу на те, що в його розпорядженні запропонований перехід на українську мову не різкий, а поступовий — розрахований на три роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...