Абрамович об'єднається з Тарутою і Гайдуком?

Четвер, 24 липня 2008, 09:54

Російська Evraz Group, найбільшим акціонером якої є Роман Абрамович, веде переговори про злиття з українським "Індустріальним союзом Донбасу", що належить Сергію Таруті і Віталію Гайдуку.

Про це в четвер пише російська газета Коммерсант.

Якщо угода відбудеться, акціонери Evraz одержать контроль над об'єднаною компанією, що буде коштувати $50 млрд і ввійде в п'ятірку найбільших світових виробників сталі, відзначає видання.

Щоправда, одні переговори про злиття ІСД із російським холдингом — "Газметаллом" — уже зірвалися.

Як розповіли кілька джерел у російських і українських інвестбанках, Evraz Group і "Індустріальний союз Донбасу" знаходяться у фінальній стадії переговорів про злиття, консультант угоди — Credit Suisse.

За словами виконавчого директора української інвесткомпанії KBC Securities Петра Антропова, про злиття, що готується, говорилося на зборах акціонерів Алчевського мет комбінату, який входить в ІСД, невеликим пакетом якого володіє KBC.

"Було сказано, що Evraz уже завершив фінансовий і виробничий аудита всіх металургійних активів ІСД. За нашою інформацією, угода має незабаром завершитися",— говорить Антропов.

Після зборів акціонерів представники АМК говорили про аудит Evraz на підприємствах ІСД, підтверджує Олександр Мартиненко з "Трійки Діалог Україна", представники якої були присутні на зборах. Про угоду, що готується, знають і у великих українських інвестиційних компаніях Concorde Capital і Upras Capital.

У Evraz від коментарів відмовилися, але джерело, близьке до акціонерів Evraz, підтверджує наявність домовленостей про злиття з ІСД.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування