Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ІСД і Mittal разом поборються за те, що Ющенко заборонив продавати

Четвер, 24 липня 2008, 10:40

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу", що належить Сергієві Таруті, і металургійний комбінат "Арселорміттал Кривій Ріг", підконтрольний індійському бізнесменові Лакшмі Мітталу, об'єднали зусилля в боротьбі за КГЗКор.

Перший крок — створення консорціуму, що візьме участь у приватизації комбінату, пише газета "Дело".

За словами віце-президента корпорації "ІСД" Олександра Пилипенка, для управління КГЗКор буде створена окрема юридична особа, у якій зможуть брати участь компанії, зацікавлені у фінансуванні добудування КГЗКор.

На думку учасників консорціуму, інтерес до даного підприємства буде продиктований гострою недостачею залізорудної сировини, яку відчувають сьогодні метпідприємства.

У спільній заяві учасників новоствореного консорціуму говориться, що запуск КГЗКор забезпечить сировиною низку українських металургійних підприємств.

"Якщо раптом інші учасники порахують це нецікавим для себе, ми готові їм запропонувати "довгі" контракти на 10 і більше років за вигідною ціновою схемою", — сказав Пилипенко.

У той же час він уточнив: насамперед Україна повинна вирішити ситуацію з міжнародними зобов'язаннями України по даному об'єкту з юридичної точки зору.

Крім того, планується, що консорціум займеться розробкою родовища марганцевих руд, а також будівництвом глибоководного вантажного порту на чорноморському узбережжі.

У серпні 2006 року уряд вирішив створити на базі КГЗКор спільне підприємство у формі акціонерного товариства з державною часткою в статутному фонді не менше 50%+1 акція.

Тоді ж пропозиція ТОВ "Смарт-групп" (Запорожжя) і ЗАТ "Металлоинвест" (РФ) по добудові КГЗКор була визнана найбільш оптимальною. А через якийсь час про свою зацікавленість у КГЗКор заявляли Arcelor Mittal, "Северсталь", "Магнітогорський меткомбінат" (РФ) і Sinosteel (Китай).

Восени 2007 року Фонд держмайна планував підписати угоду з інвестором Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд — російською компанією "Металлоинвест". Однак підписання договору з інвестором КГЗКор було скасовано в зв'язку з хворобою голови ФДМ Валентини Семенюк.

На початку цього року Кабмін Тимошенко включив КГЗКор у список підприємств, що підлягають приватизації, однак президент Віктор Ющенко призупинив це розпорядження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...