Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жванія вже поскаржився Європі на спроби залишити його без громадянства

Четвер, 24 липня 2008, 10:45

Група адвокатів з питань міжнародного права підготувала й направила до Європейського Суду з прав людини скаргу Давида Жванії на дії державних і судових органів, які намагаються позбавити його громадянства України

Це грубо порушує його права як людини і громадянина, повідомляє прес-служба Народної самооборони.

У заяві зазначено про порушення п. 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, у якій сказано, що кожний має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом.

"Однак, незважаючи на дані норми, Апеляційний суд Києва став не на захист прав людини та її основоположних свобод, а був небезстороннім у захисті інтересів Жванія, всіляко підтримував сторону Генпрокуратури та поновив терміни апеляційного оскарження судового рішення після дев’яти років, прийнятого судом першої інстанції", - йдеться в повідомленні.

Також в прес-служба зазначається, що 3 квітня 2008 року Європейський Суд з прав людини вже прийняв рішення у справі "Пономарьов проти України", в якому констатовані порушення судом України розумні строки розгляду справи і засудив продовження терміну апеляційного оскарження судом України на довготривалий термін.

Європейський Суд визнав незаконним поновлення терміну апеляційного оскарження терміном на 2 роки, що, на думку Європейського Суду, є порушенням прав людини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування