Ющенко все ще сподівається, що попи колись помиряться

Четвер, 24 липня 2008, 10:46

Президент Віктор Ющенко обіцяє докласти всіх зусиль для налагодження відкритого і щирого діалогу між православними конфесіями в Україні

Про це йдеться в заяві президента.

"Певен, що багатьох із вас, як і всіх українців, непокоїть факт поділу серед православних в Україні. Знаю: єдності прагнуть віруючі, єдності прагне Український народ, єдності вимагає сама логіка нашого історичного розвитку", - сказав Ющенко.

У цьому контексті він висловив сподівання, що об'єднавчим процесам надасть імпульсу святкування 1020-річчя хрещення Київської Русі. Він також сподівається, що процес об'єднання буде пройдений з мудрістю, толерантністю, взаємною повагою і розумінням.

"Ми пройдемо його гідно, як і належить справжнім християнам. Вірність високим цінностям православ'я має бути вищою за особисті амбіції, людські слабкості та земні вигоди", - переконаний президент.

Ющенко також запевнив, що Україна виконає свої зобов'язання перед Радою Європи щодо повернення культових споруд релігійним громадам.

"Релігійним організаціям мають бути повернуті предмети культу та всі культові споруди, що були відібрані комуністичним режимом", - сказав президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News