Долар підняв голову. Поки в Азії

Четвер, 24 липня 2008, 11:28

Курс долара до ієни на азіатських торгах у четвер наблизився до місячного максимуму завдяки падінню цін на нафту напередодні й ознакам поліпшення ситуації у фінансовому секторі США.

Як повідомляє "Reuters", від історичного максимуму в $147 за барель, відзначеного 11 липня, нафту в середу відокремлювало вже більше $20.

Акції американських фінансових компаній пішли вгору після того, як президент США Джордж Буш перестав загрожувати накладенням вето на законопроект, що дозволяє владі надати допомогу іпотечним гігантам "Fannie Mae" і "Freddie Mac", повідомляє Ліга.

Долар також підтримав виступ глави ФРБ Філадельфії Чарльза Плоссера у вівторок, який заявив, що прискорення інфляції може змусити Федеральну резервну систему (ФРС) США почати цикл підвищення ключової ставки.

"У цілому настрій на ринку схиляється на користь покупки доларів", - сказав Хіросі Йосіда з "Shinkin Central Bank".

До відкриття торгів у четвер долар оновив місячний максимум, піднявшись до 107,99 ієни на електронній платформі "EBS". Однак до 6:43 за київським часом курс долара до ієни знову опустився до 107,74 одиниці японської валюти, що на 0,2% нижче рівня закриття торгів у США.

Курс євро до долара практично не змінився з закриття біржі в США, склавши $1,5694. Минулого тижня він досяг історичного максимуму в $1,6040 на електронних торгах "EBS". У четвер інвестори будуть стежити за даними про діловий клімат у Німеччині. Економічний інститут "Ifo" опублікує відповідний індекс.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування