Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюку почали більше писати і скаржитися на депутатів

Четвер, 24 липня 2008, 11:38

Протягом першого півріччя 2008 року до Верховної Ради надійшло понад 46 тисяч пропозицій, заяв і скарг громадян, що майже на 2 тис. більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це йдеться у повідомленні відділу звернень громадян апарату парламенту, розміщеному на сайті Верховної Ради.

За даними відділу, активність дописувачів пояснюється насамперед інтенсивністю політичного та економічного життя держави та реакцією на нього з боку громадськості.

Реклама:

Зростає частка звернень громадян, у яких порушуються питання забезпечення законності та охорони правопорядку, конституційних прав і свобод громадян.

Загалом у листах громадян, що надійшли до парламенту у першому півріччі 2008 року, порушено 50 772 питання.

Як і раніше, у більшості звернень чільне місце займають проблеми забезпечення законності та охорони правопорядку (30,3%), соціального захисту та пенсійного забезпечення населення (15,2%), питання реформування економіки, ринкових відносин, підприємництва, приватизації, політики цін і податків (12,8%), житлово-комунального і шляхового господарства (6,6%).

ВІДЕО ДНЯ

Також у зверненнях містяться відгуки на події в країні та за кордоном, підсумки роботи Верховної Ради, президента та Кабінету Міністрів, оцінка діяльності депутатів, органів влади (6,3%).

Водночас, як зазначають у відділі звернень громадян, упродовж січня червня 2008 року відчутно зменшилася кількість звернень на соціальну тематику.

За цей період до парламенту надійшло лише 7737 пропозицій, заяв і скарг громадян з питань соціального захисту та пенсійного забезпечення, що становило 15,2 % від загальної кількості звернень, розглянутих у Верховній Раді. У січні червні 2007 року таких звернень отримано 11 504, або 24,1 %.

"Пропозиції, заяви і скарги громадян розглядалися згідно з чинним законодавством і надсилалися для вирішення порушених у них питань до відповідних органів державної влади, місцевого самоврядування, прокуратури, суду та систематично аналізувалися", - йдеться у повідомленні.

У Верховній Раді також зазначають, що у приймальні парламенту відбулося відбулися 33 особисті прийоми, на яких побували 322 відвідувачі з усіх регіонів України.

"Протягом січня червня 2008 року працівниками Відділу на особистому прийомі у приймальні Верховної Ради було прийнято 2187 відвідувачів", - сказано у повідомленні.

Згідно з інформацією, наданою секретаріатами депутатських фракцій, з початку поточного року до депутатів, їх помічників-консультантів звернулися 186 249 виборців.

Розглянуто більше 70 тис. письмових звернень, проведено 20 407 особистих прийомів та 46 563 зустрічі з виборцями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...