Симоненко не хоче, щоб олігархи купили його крісло

Четвер, 24 липня 2008, 11:46

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко переконаний, що запровадження мажоритарної системи виборів загрожує Україні втратою унітарності і руйнуванням територіальної цілісності.

Про це Симоненко заявив у середу в ефірі Житомирського обласного телебачення, повідомляє УНІАН.

"На мій погляд, перехід до мажоритарної системи створить для України дуже шкідливу ситуацію. На рівні сільської ради треба, щоб мажоритарний принцип виборів використовувався, але на рівні районних рад, міських, обласних і Верховної Ради - тільки пропорційний", - сказав лідер комуністів.

За словами Симоненка, у названих ним радах, окрім сільської, здебільшого вирішуються політичні питання, "питання того, хто, як і що буде робити".

"Те, що сьогодні пропонують зробити деякі політики, поверне розподіл мандатів у секретаріат президента, коли не народ буде обирати політичну силу", - зазначив він.

На думку політика, запровадження в Україні мажоритарної виборчої системи перетворить державу "на хуторянську країну, коли мільйонери купують депутатські мандати і багато що марно обіцяють виборцям", і призведе до ще більшого збагачення олігархів.

"Спочатку в регіонах почнуть олігархи домовлятися, потім приїдуть і почнуть говорити то з донецькими, то з кримськими, то з львівськими олігархами про розподіл ринків збуту, впливу та фінансових потоків: банкіри - між собою, промисловці - між собою, селяни - між собою, і розтягнуть Україну вщент. Тому на цьому етапі, коли відсутня стабільна політична система і ситуація в Україні, коли сьогодні фактично повноваження народного депутата використовуються олігархами для особистого збагачення, не можна повертатися до цієї системи", - наголосив Симоненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...