Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко наказав не вірити ідеології, яку "нав’язує" Тимошенко

Четвер, 24 липня 2008, 12:29

Президент Віктор Ющенко наполягатиме на тому, щоб зміни до Держбюджету на 2008 рік передбачали спрямування двох третин доходів на економіку розвитку.

"Нам треба політику споживання, яка активно проводиться з початку цього року, замінити на політику розвитку, політику майбутнього", - сказав Ющенко на прес-конференції у четвер.

Він зазначив, що "макроекономіка і корективи фінансових і економічних показників говорять про те, що до українського бюджету може бути направлено більше 30 мільярдів гривень додаткових ресурсів".

"Коли ми говоримо, як використати ці 30 мільярдів, тут починається та дискусія, яка не закінчилася ні в політичних кабінетах, ні в кабінетах влади. Я наполягаю, щоб левова частина цих ресурсів була направлена на політику розвитку", - сказав президент.

Водночас він наголосив, що на соціальну сферу має бути направлено близько 10 мільярдів гривень, тобто одну третину від додаткових доходів бюджету.

"Ми маємо на сьогодні 15,6% інфляції. Це найвища інфляція у Європі і СНД. Не вірте нікому, хто буде вам нав’язувати ідеологію, що зовнішні чинники зробили вплив на українську інфляцію. Якщо ми говоримо про цей вплив, то він вимірюється 1,5-2%", - сказав Ющенко.

На його думку, "уряд, парламент несуть повне зобов’язання перед населенням за ту соціальну компенсацію, яку держава має виплатити у зв’язку інфляцією у 15,6%".

"Першу дію, яку повинні зробити уряд і парламент - це ухвалити всі компенсуючи програми соціального порядку, починаючи від прожиткового мінімуму, і компенсувати ті збитки, які отримали... десятки мільйонів людей", - сказав Ющенко.

"Це наш політичний обов’язок. Це не демагогія, це відповідь на питання, що трапилося у першій половині 2008 року", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування