Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ЗНАЄ, ЩО ТИМОШЕНКО МІТИТЬ НА ЙОГО МІСЦЕ

Четвер, 24 липня 2008, 12:44

Президент Віктор Ющенко впевнений, що прем’єр Юлія Тимошенко братиме участь у президентській кампанії 2010 року.

Про це він сказав на прес-конференції в четвер, відповідаючи на питання, чи, на його думку, балотуватиметься Тимошенко на посаду президента.

"Переконаний, так", - зазначив Ющенко.

Президент також підкреслив, що його "мало цікавлять дебати по 2010 року". "Я ні з ким на компроміси не піду. Я не буду просити під столом преференцій. Ніяких публічних і не публічних угод не буду підписувати. Давайте відмовимось від авантюр!" – зазначив Ющенко і наголосив на необхідності виконання документів.

"Нам треба знайти один кристал, на базі якого йде порозуміння. Цим кристалом може бути угода про коаліцію. Вона повинна бути свята і недоторкана", - наголосив він.

Водночас Ющенко розкритикував діяльність уряду та БЮТ у тому, що вони не виконують угоду про коаліцію.

"Політика уряду і політика президента повинні бути синхронні. Цю політику повинна поділяти коаліція і забезпечувати її реалізацію", - зазначив він.

"Мені не подобається, що країна живе без раціонального бюджету, і 4 місяці не може знайти сили влада і підняти це питання перед парламентом", - сказав він і зазначив. що причиною цього є те, що "якась персона хоче, щоб країна жила без оновленого бюджету". "Це не моє було бажання", - зазначив він.

Говорячи про суперечність між урядом і позицією президента щодо напрямку Одеса-Броди, Ющенко заперечив, що там може бути корупція.

"Я не можу допустити дискусію, що реверс, проект який не планували, а він виник випадково, є вигідніший, ніж диверсифікація енергоресурсів... Мова йде про національні пріоритети. Корупція ні при чому", - сказав він і додав, що це державна монополія, якою керує уряд, кошти від якої потрапляють в бюджет.

Він також обурився, що після підписання коаліційної угоди, до нього приходили "з другої сторони коаліції і просять зробити компроміс".

За його словами, це стосувалося того, що після обрання спікера замість голосування по законопроектам, було проведено голосування по прем’єру. "Якби не моє втручання за останні 15 хвилин до цього голосування, ми б не мали такого голосування, з яким ми сьогодні живемо", - наголосив він.

За його словами, через кілька днів, йому запропонували новий "компроміс" – "сформувати уряд" замість пакету, про який було домовлено.

"Проходить місяць – знову прохання про бюджет. Я йду на бюджет. Скажіть, чому невиконані тільки ті позиції, які стосуються тільки однієї сторони? Як можна вести діалог?" – обурився Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...