Через Варфоломія киян просять не виходити на балкони та не відкривати вікна

Четвер, 24 липня 2008, 13:52

Заходи безпеки, якими супроводжуватиметься візит в Україну вселенського патріарха Варфоломія, будуть аналогічними до заходів безпеки під час приїзду Папи Римського та американських президентів.

Про це на брифінгу повідомив керівник державної охорони Валерій Гелетей.

"Це перший візит патріарха з 1648 року, і державні заходи зі здійснення охорони можна порівняти з візитом Папи і, в деякій мірі, з візитами президентів США", - сказав він.

Гелетей повідомив, що для забезпечення безпеки будуть залучені 7 тисяч представників МВС, весь особовий склад управління Держохорони та частина представників СБУ і Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Він також звернувся до водіїв "по можливості утриматися від поїздок центральною частиною міста" на час проведення заходів 25-27 липня.

"У зв’язку з періодом відпусток прошу завчасно спланувати поїздки до аеропортів та залізничних вокзалів, оскільки будуть обмеження руху автотранспорту", - сказав Гелетей.

Він розповів, що з 8 ранку п’ятниці буде обмежуватися рух, починаючи з аеропорту Бориспіль у напрямку проспекту Бажана, Південного мосту, Наддніпрянського шосе, вулиці Мазепи, Грушевського та практично всіх вулиць, де розташовані державні установи.

У суботу планується обмеження руху на вулиці Грушевського, Хрещатик, Європейській площі, Михайлівській, вулиці Володимирській, Софійській площі, а також на всіх вулицях, на яких розташовані державні установи, та на прилеглих вулицях.

У неділю також плануються обмеження у центрі міста та в напрямку від центру до аеропорту "Бориспіль".

"Я звертаюся до мешканців цих вулиць по можливості утримуватися від того, щоб виходити на балкони, дахи та відкривати вікна, не здійснювати фото- та відеозйомку, щоб не відволікати і не провокувати спецпідрозділи контрснайперських груп", - сказав Гелетей.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування