Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко планує 2 місяці дуже інтенсивно спілкуватися з Саркозі

Четвер, 24 липня 2008, 14:31

Президент Віктор Ющенко планує в найближчі місяці провести інтенсивні переговори з лідерами країни ЄС щодо нової угоди з Україною.

Про це він заявив на пресс-конференції у четвер, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, Україна вже готова перейти на новий рівень відносин з Європейським Союзом – "більш якісних та динамічних, оскільки наше співробітництво у багатьох сферах уже давно виходить за рамки просто "сусідства".

Як підкреслив президент, під час Дванадцятого саміту Україна - ЄС 9 вересня 2008 року у Франції (м. Евіан) планується ухвалення спільного заключного документа за результатами саміту.

"У цих документах ми плануємо закріпити досягнуті політичні домовленості на вищому рівні щодо деяких принципових елементів нової посиленої угоди", - сказав він.

За його словами, зміст компромісної "пакетної" позиції держав-членів ЄС за результатами засідання у Брюсселі виглядає таким чином:

назва угоди - зафіксовано консенсус на включення терміну "асоціація" до назви угоди;

перспективи відносин - країни-члени ЄС готові надати позитивний сигнал в рамках Спільної заяви за результатами саміту, водночас, "поки що рано говорити про те, наскільки в рамках нової посиленої угоди будуть підтримані "формулювання про кінцеву мету проекту".

"З формули "сусідства" ми вийшли з плюсом. Як закріпити цей плюс, яке дати йому тлумачення, змістовне наповнення на середньострокову перспективу, це та робота, над якою працюю я, Міністерство закордонних справ. Думаю, два найближчі місяці будуть напруженими в цьому плані", - сказав президент;

безвізовий діалог - знайдено згоду на офіційне започаткування діалогу з Україною щодо надання українським громадянам безвізового режиму під час поїздок до країн Європейського Союзу.

"Пошук взаємоприйнятного компромісу щодо формату такого діалогу (укладення "дорожньої карти", переліку "контрольних точок" тощо) ще триватиме у відповідних профільних експертних групах ЄС", - зазначив Ющенко.

"Це консолідована позиція. Для того, щоб вона укріпилася і розвивалася, треба провести надзвичайно багато двосторонніх зустрічей, переговорів Україні і зокрема президенту, на що я відвожу найближчі два місяці для інтенсифікації такого формату діалогу, в тому числі і з президентом Франції Ніколя Саркозі", - наголосив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: