Дочка "Газпрому" вирішила ще більше захопити український ринок

Четвер, 24 липня 2008, 15:50

Газотрейдер "Газпром збут Україна" має намір диверсифікувати напрямки бізнесу в Україні.

Про це повідомив генеральний директор товариства Анатолій Подмишальський в інтерв'ю Комерсант-Україна.

"У перспективі ми в "Газпромі" прагнемо стати диверсифікованим енергетичним холдингом, що включає видобуток, транспортування, збереження нафти і газу, виробництво електроенергії і дистрибуцію кінцевих продуктів на споживчих ринках у різних країнах світу", - сказав він.

"Вихід на кінцевих споживачів сприяє росту капіталізації. Україна тут – не виняток. За обсягами споживання газу, за своїм промисловим потенціалом вона порівнянна з провідними країнами Євросоюзу, такими як Німеччина, Італія, Великобританія. Інша справа, що відсутність зрозумілих правил гри робить внутрішній ринок нестабільним," – відзначив Подмишальський.

На питання, чи залишиться "Газпром збут Україна" на ринку, якщо ціна на газ стане європейською і досягне 400 доларів, Подмишальський сказав:

"Майже в 30 країнах "Газпром" представлений у капіталі компаній, що реалізують паливо кінцевим споживачам у Європі, країнах Балтії і СНД. І де б ми не працювали – а ми скрізь продаємо газ за європейськими цінами,– наші партнери ніколи не ставлять під сумнів доцільність присутності "Газпрому" на внутрішньому ринку".

На питання, чому "Газпром" прийняв рішення про зміну схеми продажу газу в Україні, Подмишальський нагадав, що створивши "Газпром збут Україна" вони одержали можливість створити в Україні 100-відсотково дочірню компанію.

"Як ви знаєте, в "Укргаз-Енерго" "Газпром" брав участь через RosUkrEnergo і мав лише 25%. Українська сторона зробила нам крок назустріч і дала можливість розширити свою присутність", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування