"Vanco" готовий змінювати суд з Тимошенко на розмову

Четвер, 24 липня 2008, 18:13

Компанія "Vanco" називає можливою причиною відмови від свого позову проти України в Арбітражний суд Стокгольма згоду уряду України піти на переговори з компанією.

Про це повідомив журналістам президент компанії "Венко Прикерченська Лтд." Джим Баун, повідомляє Ліга.

Баун відзначив, що компанія готова піти на переговори з урядом України, як тільки одержить від Кабінету Міністрів пропозицію про порядок денний цих переговорів.

"Ми звертаємося до уряду з проханням поговорити з представниками уряду з цього питання, але уряд не погоджується вести діалог", - сказав він.

За словами Бауна, уряд України відсторонився від виконання договору з компанією "Венко", однак не провів необхідні процедури і не виконує указ президента України про відновлення договору між Україною і "Vanco".

Компанія також мала намір опублікувати текст договору про видобуток нафти в прикерченській зоні континентального шельфу Чорного моря, однак Кабінет Міністрів України не погоджується зробити це.

"Ми переконані, що праві. Компанія "Vanco" прийшла в Україну надовго. Ми не підемо. Ми не будемо ходити як якісь щенята, піджавши хвіст, і будемо відстоювати свої інтереси", - відзначив Баун.

У травні 2008 року компанія "Венко Прикерченська Лтд." звернулася до уряду України з вимогою дати відповідь щодо скасування рішення про видобуток нафти і газу в шельфі Чорного моря. Через 55 днів уряд України попросив відстрочку для вивчення цього питання.

16 липня компанія "Vanco" подала позов у стокгольмський Арбітражний інститут Торговельної палати. Проект компанії "Венко Прикерченська Лтд." спрямований на розробку родовищ нафти і/або газу в прикерченському шельфі Чорного моря.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування