Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інтер звинувачує УТ-1, що той не дав йому показувати Олімпіаду

Четвер, 24 липня 2008, 18:32

Компанія "Українська незалежна ТВ-корпорація" (телекомпанія "Інтер") обвинувачує Національну телекомпанію України (НТКУ) у зриві підписання договору на трансляцію Олімпійських ігор в 2008 році.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба "Інтера".

Переговори про придбання "Інтером" субліцензії на трансляцію Олімпіади почалися ще наприкінці квітня - початку травня, однак підписання договору, заплановане на 3 липня, не відбулося через постійну зміну умов і порушення строків з боку НТКУ.

Зокрема, за два тижні до підписання контракту НТКУ відмовилася надавати групі "Інтер" коди доступу до супутникового сигналу з Пекіна, внаслідок чого субліцензіату необхідно було закупити додаткове технічне обладнання для прийому олімпійського сигналу на суму 275 тис. гривень.

3 липня в день підписання контракту НТКУ висунула ще одну вимогу із субліцензування, відповідно до якої трансляція закриття Олімпійських ігор на телеканалі "Інтер" дозволялася із затримкою в 1 годину, замість попередньо погодженої й зафіксованої затримки в 15 хвилин.

При висуванні вимог НТКУ посилалася на правила Європейського мовної спілки.

"Під час зустрічі нами було погоджено, що НТКУ надасть 4 липня до 14:00 офіційні листи Європейського Мовної Спілки про заборону транслювати закриття Олімпійських ігор 2008 р. із затримкою в 15 хвилин на телеканалі "Інтер", а також заборону Європейської Мовної Спілки передавати коди доступу до супутникового сигналу для субліцензіату", - цитує прес-служба голови правління "Інтера" Сергія Созановського.

НТКУ так і не надала відповіді.

"У результаті вищевказаних фактів, Національною телекомпанією України було зірвано підписання договору із групою "Інтер", через що НТКУ не одержала 2 875 000 гривень - за право показу , 1 350 000 гривень - покриття технічних видатків і 4 500 000 гривень - за спонсорство", - цитує прес-служба Созановського.

Відповідно до попередньої угоди між НТКУ й групою "Інтер", телеканал "Інтер" одержував можливість транслювати в записі відкриття й закриття Олімпійських ігор із затримкою в 15 хвилин; створити на каналі підсумкову "Олімпійську студію" для оголошення телеглядачам найважливіших подій минулого дня; транслювати вночі одну подію попереднього дня.

Телеканал "Мегаспорт" одержував можливість видавати в ефір до 10 годин трансляцій щодня, у тому числі ті, які НТКУ планувала показувати вночі; показувати щоденні ранкові щоденники Олімпіади з повтором у вечірньому ефірі.

Також група "Інтер" набувала права на новинний доступ для каналів "Інтер", НТН, К1 і "Мегаспорт".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування