Ющенко дав зрозуміти Тимошенко, що не буде грати на її умовах

Четвер, 24 липня 2008, 19:25

Президент Віктор Ющенко своєю заявою про участь прем'єр-міністра Юлії Тимошенко в президентських виборах дає сигнал представникам коаліції про те, що вони повинні визначитися зі своїм лідером.

Так вважає директор центру соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв.

"Я не виключаю, що цією заявою він дає сигнал своїм прихильникам, що дотепер не визначилися з вибором майбутнього свого лідера на президентських виборах. Тобто дає сигнал про те, що і для них теж починається передвиборча кампанія", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна"

"Думаю, що після сьогоднішньої заяви пана Ющенка представники коаліції будуть змушені визначатися не тільки з погляду симпатії - хто більш сильний і послідовний лідер - а й визначатися, хто буде для них більш перспективним лідером", - вважає політолог.

Заяву Ющенка політолог також назвав "новим витком конкуренції" президента і прем'єра, що каталізує і без того складну кризу в коаліції.

"Зараз президент змушений визнати, що нинішнє його протиріччя з урядом носить не просто тактичний характер, а носить характер великої передвиборчої конкуренції", - пояснив Єрмолаєв своє бачення ситуації.

"Визнавши це як публічний факт, президент визнає, що їхні нинішні відносини є конкуренцією за майбутню президентську посаду, виходить, кожен крок є конкурентним", - додав Єрмолаєв.

У свою чергу директор інституту ім. Горшеніна Кость Бондаренко прокоментував заяву президента: "Він (Ющенко) не збирається грати в одній команді з Тимошенко".

За словами Бондаренка, "у лютому-березні цього року під час перебування в Брюсселі Тимошенко заявила про те... що не піде на президентські вибори тільки в одному випадку - якщо вона побачить з боку президента бажання рухатися по дорозі з однобічним рухом в одному напрямку".

"Якщо Ющенко заявляє про те, що Тимошенко піде на вибори, з огляду на її заяву, виходить, він не збирається йти одним шляхом з Тимошенко, він не збирається йти на якісь компроміси з Тимошенко", - констатував він.

Крім того, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що цією заявою Ющенко дав зрозуміти, що брати участь у президентській кампанії на умовах Тимошенко і розраховувати на її підтримку він не буде.

"Він приймає виклик, він збирається вести президентську кампанію на тих умовах, на яких він вважає потрібним", - підсумував Карасьов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування