Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі депутати просять Яценюка знищити ворога російських телеканалів

П'ятниця, 25 липня 2008, 08:08

Депутати Донецької обласної ради прийняли звернення до голови Верховної Ради Арсенія Яценюка й керівників фракцій у парламенті із проханням розглянути можливість ліквідації Національної ради з телебачення й радіомовлення.

Звернення депутати прийняли в четвер на 17-й сесії, повідомляють Українські новини.

"У разі, якщо чиновники Нацради будуть і далі ігнорувати Конституцію й закони України, вважаємо за необхідне вжити радикальних заходів аж до скасування Національної ради з питань телебачення й радіомовлення як такої", - сказано в зверненні.

На думку депутатів облради, Нацрада з телебачення й радіомовлення веде боротьбу проти операторів кабельних мереж на Сході.

"Проти операторів кабельних мереж, що діють на Сході України, розгорнуті справжні репресії, унеможливлюють їх нормальне функціонування. Останньою краплею стала відмова в продовженні ліцензії донецької ТРК "Надія" нібито через трансляцію неадаптованих для українського глядача російських каналів", - сказано в зверненні.

Облрада вважає, що ситуація в інформаційному просторі України й діяльність Національної ради з телебачення й радіомовлення стає фактором, який дестабілізує політичну ситуацію, і несумісна з демократичними принципами в сфері прав і свобод громадян.

Цю ініціативу депутата обласної ради від фракції Партії регіонів Ігоря Чичасова підтримали всі фракції.

Як відомо, Національна рада з питань телебачення й радіомовлення 9 липня відмовилася продовжувати ліцензію операторові кабельного телебачення Донецька телерадіокомпанії "Надія" за трансляцію неадаптованих для українського глядача російських каналів

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування